Ora sampah, ora pengin: Sampah kakehan sampah kemasan?

Kemasan iku kudu: bayangake jagad sing ora ana.

Wis mesthi ana kemasan lan mesthi ana, nanging apa ana cara kanggo kita mungkasi polusi lan sampah sing diprodhuksi saka kabutuhan urip kasebut? Ngendi kita nemtokake manawa sarujuk kanggo nampa kasunyatan sampah kemasan ing urip kita?

Salah sawijining bahan kemasan sing paling akeh yaiku bungkus regangan sing bisa ngasilake beracun. Iki uga awet banget supaya angel bosok yen ora didaur ulang. Lan sejatine, dudu kabeh perusahaan daur ulang, tinimbang sampah sampah dibuwang dening perusahaan pihak katelu. Kepiye manawa manufaktur lan distributor liyane kudu miwiti daur ulang plastik, kertas, lan karton? Dheweke ora mung bakal ngirit dhuwit, nanging uga bakal ngirit lingkungan saka polutan sing mbebayani.

Utawa bisa uga bisa nemokake alternatif bungkus regangan lan bahan kemasan liyane sing ngasilake sampah paling akeh. Pengganti sing bisa ditrapake bisa uga adesif palet sing nyegah geser produk nalika disimpen ing palet. Sawetara adhesif iki bisa uga luwih murah tinimbang bungkus. Malah bisa uga ngasilake polusi sing kurang. Pita bungee sing bisa digunakake uga bisa uga trik kanggo ngganti bungkus babagan nalika isih nyekel produk. Ana umpluk tartamtu sing desinigrate nalika udan. Iki apik kanggo lingkungan, nanging bisa uga ora cocog kanggo pengiriman utawa panyimpenan.

Minangka eco-friendly kaya daur ulang sampah kemasan sampeyan, umume ora ijo. Supaya bisa daur ulang kertas lan karton, kertas kasebut dicampur karo banyu kanggo nggawe pulp kaya zat. Iki nggawe serat dadi ringkih, supaya bahan daur ulang dadi kuat, kripik kayu ditambahake ing campuran pulp bebarengan karo bahan kimia liyane sing ngilangi kotoran.

Yen sampeyan ora bisa ngolah ulang bahan kemasan sampeyan, coba tuku bahan sing bisa diuripake dadi luwih gampang bosok nalika dibuwang utawa golek produk sing bisa digunakake kaping pirang-pirang, kayata kanthong udara lan kacang kemasan. Ngurangi limbah kemasan kudu dadi prioritas kanggo perusahaan sing ngasilake akeh. Kadhangkala bisa mbuwang wektu lan mboseni, nanging pungkasane, Ibu Alam bakal matur nuwun.


Wektu kiriman: Jul-24-2020